Casinobrygge

For oss som er interessert i gambling

Drømmen om å vinne stort

Det er vanskelig å si akkurat hvorfor det å gamble er så gøy og spennende som det er, men når jeg diskuterer eller snakker om det med andre så kommer man alltid på et eller annet tidspunkt til innrømmelsen om at man ønsker å vinne stort – dra hjem den store gevinsten. Det er vel ingen hemmelighet at vi som liker å gamble (eller bedrive ‘hasardspill’ som som min mormor kalte det) gjør det fordi vi ønsker å tjene penger på spillingen. Det er selvfølgelig andre faktorer, som for eksempel spenningen eller få testet ferdighetene mot andre, men i det store og det hele så handler gambling om penger. Og drømmen om å vinne stort kan sies å være grunnmuren gambling er bygget på.

Vi mennesker har gamblet i tusenvis av år, og selv om det kanskje ikke alltid har vært en mulighet å vinne stort på hvert spill – så er det å vinne stort relativt. Hvis du setter deg ned å spiller hold’em med noen kompiser og dere spiller med 1/2 kroner i blinds, så er en pott på 1000kr enorm! Så det å vinne stort handler ofte for oss om hvor stor potten er i forhold til innsatsen, og med innsats menes både kroneverdien og arbeidet som legges ned.

Vinne stort er drømmen de fleste kjenner seg igjen iVinne stort – paradoks

Forskning viser at en ekstremsportutøver og en gambler har mange likhetstrekk i personligheten. Den store fellesnevneren er jakten på spenning og behovet for impulsivitet, men ekstremsport blir av samfunnet sett på som en sunnere hobby enn gambling. Dette finner jeg merkelig, selv om jeg forstår tankegangen. Samfunnet skiller ofte ikke mellom oss som spiller online og spilleavhengige (jeg vil si bankroll-management er den åpenbare forskjellen), og ekstremsport har et kult image ute i befolkningen. Men det er jo litt absurd, at de som drømmer om å vinne stort med penger blir sett på som gale, mens de som anser det å overleve som å vinne stort blir sett på som sunne!