Casinobrygge

For oss som er interessert i gambling

Pokerspillere – gamblingens rockestjerner

Pokerspillere med stjernestatusVi mennesker er alltid fascinert av individer som skiller seg ut, tør å leve helt annerledes, gjør sprø saker, osv. Noen ganger reagerer vi negativt, men veldig ofte humrer vi litt og lar oss på en eller annen måte forføre av det disse raringene holder på med – det er noe deilig befriende med utagerende oppførsel. Rockestjernene er ofte kroneksemplet, med utsvevende og omflakkende livsstiler. Men det finnes en annen yrkesgruppe som absolutt kan matche rockerne både når det gjelder skandaler og generelt dårlige avgjørelser: amerikanske pokerspillere.

Rusmisbruk, vill festing for premiepenger, vanvittige evner ved pokerbordet parret med spilleavhengighet – det er mange historier som bekrefter stereotypene mange har om pokerspillere. Og det er heller ingen grunn til å late som at det ville livet ved pokerbordene i Vegas ikke har inspirert norske pokerspillere, selv om det i dag er veldig sjelden at profesjonelle pokerspillere er noe annet enn akkurat det: profesjonelle.

Pokerspillere – Det største talentet

Da Stu Ungar døde i 1998, bare 45 år gammel, var det hjertet hans som stoppet mens han bodde på et billig motell. Han hadde ingen penger eller andre verdier, selv om det anslås at han tjente rundt 30 millioner dollar i løpet av karrieren. Stu Ungar blir av mange pokerspillere ansett som den største, statistikken hans er ufattelig, men han slet med et seriøst rusproblem som til slutt kostet han livet. Han hadde også et absurd forhold til penger, som kanskje ikke er så unaturlig for pokerspillere som må kunne kaste en formue på bordet uten å blinke, og mange mener at hadde det ikke vært for alle de personlige problemene hans så kunne han dominert poker-verdenen i enda større grad.

Av gode historier om pokerspillere så er det mange å ta av når det gjelder Stu Ungar, men en som illustrerer mannens talent og problemer godt er da han spilte WSOP Main Eventet i 1990, har en kjempe stack med chips før siste dag, men dukker ikke opp når spillet starter igjen. Han blir funnet på hotellrommet nesten død fra en kokainoverdose, og mens han blir reddet på sykehuset «blør han ut» ved poker-bordet.